HJÆLPEVÆRKTØJER
SLÆGTSFORMIDLING / Onsdag - 24 Juli 2019     A+ | a-

Måske lige det du mangler

I forbindelse med slægtsforskning har jeg gennem tiden fundet en masse forskellige hjemmeside som hjælpeværktøjer. Disse benytter jeg jævnligt og der kommer nye til hen ad vejen.
Her vil jeg komme med links til de forskellige sider med en kort beskrive. 


Miljøportalen     Hjemmeside mange ortokort (overflyv luft fotos), samt alm. kort. Her er det også muligt se matriklerne på kortet. Meget brugbar side.
Historisk Atlas     Hjemmeside hvor man kan se gamle danske atlas op gennem tiden.
​Digdag.dk     Hjemmeside hvor man kan finde alle brugbare oplysninger om steder i Danmark gennem tiden, så som sogn, amter, politikredse. Zoom ind/ud og placering af kortet er lidt dårlig men med et godt resultat i sidste ende. Specielt nyttig til at finde Københavnske sogne op gennem tiden og se hvor grænserne gik/går.
​Fogsgaards Københavns gader     København og Frederiksbergs kommuners gader frem til 1925. (Sådan næsten da)
Krabsen.dk     Hjemmesiden hvor man kan søge efter stednavn og finde sogn. Det er også muligt at søge efter sogn.
Danmark set fra Luften før Google     Det Kongelige Biblioteks hjemmeside med gamle luftfotos af gårde, bygninger, byer osv. De grønne pile markere et billede som er placeret korrekt på danmarkkortet. De røde pile mangler at blive placeret.
Mediestream     Det Kongelige Biblioteks hjemmeside med gamle aviser der er søgbare. Du kan søge på alt hjemme og se om der er gevinst. Aviser der er ældre end 100 år kan læses hjemme. Aviser der er yngre end 100 år skal læses på KB i København eller Aarhus. Det er også muligt at se/høre gamle tv- eller radio-udsendelser.
Sall Data     Gemmer på mange brugbare funktioner: Søgning af stednavne; Kalender; Ordbog; Københavnske Gader til Sogn m.m. Brug nedadgående pil øverst i højre hjørne.
The Statue of Liberty - Ellis Island     Hjemmeside med udvandrere fra verden med ankomst til USA. Her kan søges på navn. Man skal dog være medlem, men det koster ikke noget.
Vejvisere - København     x
Københavns Stadsarkiv     x
Ingen kommentar postet...
Skriv en kommentar
* Gentag koden
Very catpcha image
* - Påkrævende felter
Ældste poster Hjem Nyeste poster
Top