KARTOFFELTÆRTE
MAD / Torsdag - 16 August 2018     A+ | a-

Lækker og let at lave - også god kold

1 færdiglavet tærtedej (gerne fuldkorn)
6 små kartofler (ca. 250 gram)
1 bundt forårsløg (ca. 100 gram)
3 gulerødder (ca. 200 gram)
250 gram hytteost
3 æg
1 spsl. majsstivelse
2-3 tsk. tørret timian
Salt og peber
Fedtstof

Forvarm ovnen på 200o C. Smør en tærteform ca. 22 i diameter. Læg dejen i formen og prik med en gaffel og forbag den i midten af ovnen i ca. 10 min. Kartofler med skræl skæres i mindre stykker. Snit forårsløgene og skær gulerødderne i små tern.
Svits kartoflerne i lidt fedtstof i ca. 5 min. Tilsæt forårsløg og gulerødder, og lad det svitse i ca. 3 min. Kom krydderier i og bland sammen og lad blandingen stå og afkøle.
Pisk æggene og tilsæt majsstivelse. Vend derefter hytteosten i æggeblandingen.
Fordel grønsagerne på den forbagte tærtebund, og hæld ægge/hytteostblanding over. Bag tærten færdig ved de 200o C i midten af ovnen i ca. 30 min. til æggemassen er stivnet og den har fået en fin brun kulør.

Kan serveres sammen med salat, brød osv.
Er velegnet til en det gode frokostbord, varm eller kold.
Ingen kommentar postet...
Skriv en kommentar
* Gentag koden
Very catpcha image
* - Påkrævende felter
Ældste poster Hjem Nyeste poster
Top