QUORN SALAT A LA HØNSESALAT
MAD / 24 August 2017

Quornsalat a la hønsesalatOverraskelsen til frokostbordet

Er super god som alternativ til høns- eller kyllingesalat. Er godt egnet til frokostbordet, den kolde buffet eller smørrebrød. Overraske dine vegetarisk bekendskaber med denne ret. Den gør lykke.

4 Quorn file
250 g Champignoner
2 dl eller 265 gram Creme fraiche (gerne 5% Cheasy)
1 dl eller 100 gram Mayonnaise
1 ds kogte Asparges
1 Grønsagsbouill...

CHEDDAROST SALAT
MAD / 22 August 2017

En godt salat at komme på brødet

3 spsk mayonnaise
3 spsk creme fraiche (gerne 5% fra cheasy)
2 tsk grøn pesto
2-3 forårs løg
100-150 gram groft revet chedder ost (lagret)

Bland alle engredienserne og lad salaten trække ½ time før brug.
Den kan bruges alene på brødet eller som til...

FRA MÅL TIL VÆGT
MAD / 07 April 2017

Omregning af forskellige mål til vægt

De fleste kender til det at skulle måle tørre ingredienser efter at de har målt noget flydende i målekanden. Det klæber til indersiden.

Denne liste gør det nemmere da den giver dig de mest gængse ingredienser i mål og vægt. 

Listen er opdelt i ingredienstype.
 

MEL, GRYN OG RIS:

Fuldkornsmel 1 dl. = 60 - 65 g.
Grahamsmel 1...

ITALIENSKE RISBØF
MAD / 19 Marts 2017

Fint som burger

500 gr. Kolde kogte ris (ca. 200 gr. jasmin ris før de er kogt)
100 gr. Parmesanost
1 Fintrevet løg
3 Fed hvidløg
1 Æg
50 gr. Rasp
95 gr. Tomatpure
1spsk. Finthakker persille
1 tsk. Merian
Salt og peber
Olivenolie til stegning

Sådan gør du

Kog risene på...

RIS KREBINETTER
MAD / 12 Marts 2017

Fungere også som frikadeller

500 gr. Kogte løse ris (ca. 200 gr. jasmin ris før de er kogt)
3 Æg
100 gr. Revet mild ost
100 gr. Rasp
1 dl. Fløde
½ tsk Revet muskatnød
Salt og peper
Smør til stegning

Sådan gør du:

Kog risene på forhånd.
Bland alle ingredienserne sammen...

VEGANSK POSTEJ
MAD / 10 Marts 2017

Smørepålæg til brød og sandwich

Der er 6 varianter af smørepålæg fra levevis der kan købes i BILKA.

  • Tomat og Basilikum
  • Peberfrugt og Oliven
  • Krydderpostej
  • Bønnepostej
  • Kikærte
  • Solsikke og Oliven  

Brug dem som postej til brød med surt m.m.
Brug dem som postej til sandwich med salat, tomat og agurk evt. med lidt dressing.

De fungere bedst når de er ved stuetem...

SVAMPEDELLER
MAD / 04 Marts 2017

Dejlige deller

80 gr. Valnødder
315 gr. Løg
850 gr. Blandede svampe (1 bk. hvide champignoner 250 gr., 1 bk. brune champignoner 250 gr., 1 bk. portobello)
1½ tsk. Timian
2 fed Hvidløg
2 æg
115 gr. Rasp
1½ dl. Fløde
1½ tsk. Salt
Friskkværnet peber
 

Sådan gør du:

Hak valnødderne groft. Ris...

Top